Κάλεσμα 28/12 για τη δημιουργία Συντονισμού Ημαθίας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Οι κυβερνήσεις του εργασιακού μεσαίωνα κάνουν συνεχώς βήματα προς την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργάζονται σε συνθήκες φυσικής και ψυχικής εξόντωσης καθώς στον κλάδο του εμπορίου εφαρμόζονται ήδη όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων (ελαστικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις κ.α.). Το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας για μήνες έως χρόνια εξαπλώνεται συνεχώς.

Το εμπορικό κεφάλαιο θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες εξευτελισμού καθώς παράλληλα εφαρμόζει ακραία μέτρα χειραγώγησης στο όνομα της παραγωγικότητας. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καθιερώνει ένα μοντέλο εργασίας όπου η εργοδοσία θα ελέγχει το σύνολο της ζωής των εργαζομένων, την προσωπική ζωή, τον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση, την αξιοπρέπεια. Μοναδικό δικαίωμα που θα επιτρέπεται είναι αυτό της αγοράς (για ποιούς άραγε όταν η πλειοψηφία του λαού είναι στη φτώχεια και την ανεργία και οι περισσότεροι δεν έχουν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά επιβίωσης;) ενώ ψυχαγωγία θα θεωρείται μόνο η βόλτα στα εμπορικά κέντρα!

Η μάχη για την κυριακάτικη αργία αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και μπορεί να κερδηθεί. Σ αυτή τη βάση καλούμε εργατικά σωματεία τόσο από τον ευρύτερο κλάδο του εμπορίου όσο και από άλλους κλάδους, συλλογικότητες εργαζομένων κι ανέργων, συνελεύσεις γειτονιάς και διάφορες συλλογικότητες του ταξικού και κοινωνικού κινήματος, να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν, αλλά και τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες, στην από τα κάτω οργάνωσή μας και στην ταξική αλληλεγγύη να δυναμώσουμε τόσο τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία, όσο και το σύνολο των αγώνων μας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

 

Καλούμε σε συνέλευση συντονισμού με θέμα την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας που θα γίνει την Τετάρτη στις 28/12 στις 18.00 στο Ζαχαροπλαστείο Σερεμέτας.

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΙ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΕΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.